Vodacom je zajedničko uslužno i koordinaciono društvo za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda za Crnogorsko primorje. Osnovano je 2005. godine nakon što je Vlada Crne Gore prepoznala potrebu za aktivnim radom na unapređenju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na Crnogorskom primorju.

Vodacom su osnovale Vlada Crne Gore i Opštine Bar, Kotor, Tivat, Budva i Herceg Novi kao agenciju za implementaciju Projekta Poboljšanje vodosnabdijevanja i odvođenje otpadnih voda na crnogorskom primorju. Opština Ulcinj se priključila Vodacomu 2012. godine. Tokom realizacije projekata Vodacom je spona koja sarađuje i koordinira između Vlade, ministarstava, Opština, Vodovodnih preduzeća, Konsultanata, Projektanata, Izvođača, donatora i kreditora. Vodacom svoj rad svih ovih godina zasniva na temelju osnovnih vrijednosti kojim se i vodi, a to su: znanje i vještina zaposlenih, kooperativnost, odgovornost, inovativnost, inicijativnost, etika.

Misija Vodacoma je da kao uslužno i koordiciono preduzeće pruži visokokvalitetnu konsultantsku uslugu Opštinama i Vodovodima crnogorskog primorja kako bi obezbijedili kvalitetne usluge vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda stanovništvu i privredi u funkciji privrednog razvoja primorske regije.

Vizija je da kao Konsultantska kompanija koja podiže tehnicko-tehnološke i ekonomsko-finansijske standarde poslovanja u sektoru vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda kao i unapređuje standarde pri realizaciji investicija na teritoriji Crnogorskog primorja.

Djelatnost Vodacoma su Konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem (70.22)