Briga o otpadnim vodama

Ubrzani rast stanovništva koji je uticao na neminovan ubrzani rast potrošnje vode doveo je ljudsku civilizaciju do tačke gdje održivi razvoj postaje imperativ i kao takav, postavlja brigu o otpadnim vodama na ključno mjesto.

Briga o otpadnim vodama i tretman u većini evropskih zemalja je u istoj ravni po važnosti sa vodosnabdijevanjem. Važnost odgovarajućeg odvođenja otpadnih voda i potreba za smanjivanje količina istih, ogleda se kroz uvođenje jednakih tarifa usluga vodosnabdijevanja i odvodjenja otpadnih voda u većini  zemalja Evropske unije.

U Crnoj Gori kroz Projekat koji sprovodi Vodacom planira se rješavanje pitanja otpadnih voda na Crnogorskom primorju. Finalizacijom ovog projekta, Crna Gora će postati lider u ovom sektoru u regionu i značajno poboljšati stepen odgovornosti prema životnoj sredini.

    Partneri

    KfW Bankengruppe Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine Ministarstvo finansija Opština Bar Opština Herceg Novi Opština Kotor Opština Tivat Opština Ulcinj Vodovod Bar Vodovod Herceg Novi Vodovod Kotor Vodovod Tivat