B_prezentacija_1.jpg

Dana 18. decembra 2019. godine su, u prostorijama Opštine Tivat, predstavnici Vodacoma održali prezentaciju godišnjeg izvještaja Vodacoma o indikatorima poslovanja Vodovodnih društava sa Crnogorskog primorja za 2018. godinu. Ovom prilikom, svoju prezentaciju, kao primjer dobre prakse održali su i predstavnici vodovoda Osjek.

Vodacom je organizacijom ovog skupa, osim razmjene iskustava, želio da doprinese unapredjenju saradnje u okviru sektora vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Vodovodnih preduzeća gradova Tivta, Kotora, Herceg Novog, Bara i Ulcinja, zatim predstavnici Opštine Tivat, Regulatorne agencije za energetiku, JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Komunalnog preduzeća Budućnost iz Laktaša (Republika Srpska).

Vodacom od 2003. godine sistematično i permanentno prikuplja podatke o poslovanju lokalnih vodovodnih preduzeća i shodno tome je uspostavio sistem indikatora poslovanja na mjesečnom, kvartalnom i godišnjem nivou. Na ovaj način stvara se realna slika o poslovanju vodovodnih preduzeća. Na osnovu informacija dobijenih iz benčmarking procesa, menadžment može sagledati u kojem segmentu poslovanja je potrebno uložiti dodatne napore i resurse, kako bi se poboljšalo poslovanje preduzeća.