image_0_02_05_eefea12bb839a7f558a068db650d32e6be1fa88eb6344639716bebe43a696c34_V.jpg

13 septembar 2018

U organizaciji konsultantske kompanije Water Loss, u Sarajevu, od 11. do 13. septembra 2018. godine se održala radionica, pod nazivom “Primjenjive metode za smanjenje gubitaka vode u vodovodima u Zemljama Zapadnog Balkana”, kojoj su prisustvovali predstavnici Vodacoma.

Vodovodna preduzeća u regionu, uglavnom imaju staru infrastrukturu, dok u isto vrijeme moraju poboljšati svoju operativnu efikasnost i smanjiti količinu neoprihodovane vode.

Water Loss Akademija, u okviru koje je organizovana radionica je objedinila teorijski i praktični pristup rješavanju problematike gubitaka vode. Na radionici su predstavljeni najbolji i najefikasniji pristupi za smanjenje gubitaka vode, a koji su prihvatljivi i primjenjivi za vodovodna preduzeća.

Akademiju vodi Đevad Koldžo, ekspert sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti smanjenja neoprihodovane vode, sa kolegama stručnjacima za specifične probleme iz predmetnih oblasti.

Water Loss Akademija ima za cilj da uz interaktivni pristup sa polaznicima prikaže najbolje, najjednostavnije i najprihvatljivije metode smanjenja neoprihodovane vode u vodovodovima Zapadnog Balkana. Namijenjena je donosiocima odluka u tehničkom i komercijalnom sektoru preduzeća, inženjerima koji rade na analizi gubitaka, voditeljima timova za smanjenje gubitaka, operaterima koji rade na detekciji curenja i svim drugim licima koja se bave ili susreću sa problematikom smanjenja neoprihodovane vode.