Premijer_u_Baru_27032018.jpg

27 mart 2018

Danas je u 13:00 časova u naselju Zaljevo u Baru, otvoreno gradilište za investiciju - Izgradnja pristupnog puta za Rezervoar “Zaljevo I”. Ceremoniji su prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, predsjednik Opštine Bar, dr Zoran Srzentić sa saradnicima, predstavnici Investitora - ViKa Bar, predstavnici Izvođača - MPP Jedinstvo iz Užica, predstavnici Vodacoma, konsultanata – Dahlema, projektanta Eksploringa iz Nikšića, predstavnici mjesne zajednice kao i građani tog područja.

Projekat - Sistem Vodosnabdijevanja za naselja Polje, Zaljevo, Sveti Ivan i Mala Volujica, čiji je dio ovaj pristupni put, u ovoj fazi (Faza I) obuhvata:

• Izgradnju priključka na Regionalni vodovodni sistem crnogorskog primorja, za potrebe naselja Polje, Zaljevo i Sv. Ivan.

• Izgradnja Rezervoara “Zaljevo I”, sa pumpnom stanicom za vodosnabdijevanje naselja Sv. Ivan.

• Izgradnja pristupnog puta za Rezervoar “Zaljevo I” i mjerno regulacionog bloka.

• Izgradnja cjevovoda u sklopu mjera za poboljšanje vodosnabdijevanja naselja Polje, Zaljevo i Sv. Ivan.

Ukupna procijenjena vrijednost ovog projekta je 900, 000.00 eura.

Sredstva su obezbijeđena iz kredita KfW Banke. Radove izvodi MPPJedinstvo, nadzor će vršiti Njemačka konsultantska kuća Dahlem, Vodacom je agencija za implementaciju projekta.