Dan_voda_2018_1.jpg

22 mart 2018

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda, na inicijativu Vodacoma organizovana je akcija oplemenjavanja zelenih površina i uređenja trga koji se nalazi između doma „Gracija Petković“ i stare zgrade Opštine Tivat. Zasađen je veliki broj raznovrsnih sadnica i saniran dio platoa trga. Riječ je o zajedničkoj donaciji Vodacoma, tivatskog Vodovoda i kanalizacije, Opštine Tivat kao i Komunalnog koje je finansiralo izvođenje radova i materijal za sanaciju trga.

Akciji su se odazvali i Turistička organizacija, Centar za Kulturu, JPU Bambi i cvjećara Đurđa, iz Tivta.

Vremenske prilike nisu dozvolile da se prigodna svečanost planirana za danas održi na pomenutom trgu, već su se učesnici akcije okupili u prostorijama Vodacoma. Djeci predškolske grupe vrtića Bambi su zaposleni iz Vodacoma i Komunalnog govorili o značaju vode, o biljkama koje su zasađene na trgu i uručene su im sadnice i flašice vode.

Vodacom svake godine organizuje obilježavanje Svjetskog dana voda, oslanjajući se na temu koju predlažu Ujedinjene Nacije. Ovogodišnja tema Dana voda glasi: Priroda za vodu.

Ciljevi kampanje su identifikovanje načina da što više organizacija bude aktivno uključeno, edukovanje i motivisanje najmlađih, da učestvuju u izgradnji održivijeg svijeta.

Obilježavanje Svjetskog Dana voda je prilika za podizanje svijesti i podsticanje na djelovanje, za zaštitom i očuvanjem vode i racionalnog trošenja vode, kao dragocjenog i ograničenog resursa.