Dobrota_022018.jpg

05 februar 2018

Radovi u okviru Projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju”, Faza V1 Hitne mjere, danas su otvoreni, kod Osnovne škole ,,Narodni heroj Savo Ilić" u Dobroti.

Potpresjednik opštine Kotor Milivoje Samardžić zamolio je roditelje i učenike za strpljenje, jer se radovi odvijaju dijelom u veoma prometnoj uskoj ulici ka pomenutoj školi, gdje je i inače dolazilo do zastoja u saobraćaju.

On je pohvalio saradnju sa Vodacomom i Izvođačem koji je na prostoru Kotora angažovan već 15 godina.

Prema riječima direktora Vodovod i kanalizacija Kotor Safeta Lukovića, "Vodosnadbijevanje i odvođenje odpadnih voda na Jadranskoj obali faza V1, jedan je od najznačajnijih infrastruktrurnih projekata u ovoj godini“. On je najavio i ostale radove na gotovo cijeloj teritoriji opštine.

Tehnički direktor Vodovoda Velimir Dragić je kazao da je kao i u prethodnim fazama najvećim dijelom riječ o zamjeni vodovodne mreže.

Odgovorno lice na gradilištu, ing. Vojislav Jović je kazao da je projekat veoma izazovan za Jedinstvo.

"Daćemo sve od sebe da se termin ispoštuje", kazao je Jović, dodavši da su iza Jedinstva do sada dva projekta u Kotoru, a sijaset u Crnoj Gori.

Radovi po osnovu ugovora za opštinu Kotor obuhvataju:

- Vodosnabdijevanje, izgradnja sekundarne i tercijarne mreže sa ponovnim priključenjem domaćinstava u naseljima Sveti Stasije, Roda – Psihijatrija, Daošine i industrijska zona Kotor.

- Poboljšanje kontrole i održavanja vodovodnog sistema u Kotoru.

Ugovor sa Jedinstvom iznosi 734.704,00 eura, a isti će se finansirati iz kredita KfW-a, odnosno donacje Vlade Crne Gore u iznosu od 602.000,00 eura i sopstvenog učešća Opštine Kotor u iznosu od 132.704,00 eura.

Konsultant za implementaciju ovog ugovora je konsultantska kuća Fichtner iz Njemačke.

Ugovor će se implementirati po procedurama FIDIC-a i KfW banke, čiju će realizaciju koordinisati Vodacom, kao agencija za implementaciju projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju”.