IMG_1078.jpg

16 oktobar 2017

U okviru Projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju”, Faza V1 Hitne mjere, danas je u zgradi Opštine Kotor potpisan ugovor između Investitora, VIK-a Tivat i Izvođača MPP Jedinstva iz Sevojnog kao i Investitora VIK-a Kotor i MPP Jedinstva.

Sastanku su prisustvovali, ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma Dragan Asanović, generalni direktor Direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević, direktor DOO "Vodovod i kanalizacija Kotor" Safet Luković, direktor "Vodovoda i kanalizacije Tivat" Alen Krivokapić, ispred izvođača radova generalni direktor preduzeća "Jedinstvo" Mića Mićić i Nada Krivokapić, vd direktorica Vodacoma.

Ugovor sa MPP Jedinstvom su potpisali direktori vodovodnih preduzeća Kotora i Tivta, Safet Luković i Alen Krivokapić.

Radovi po osnovu ugovora za opštinu Tivat obuhvataju:

- Izgradnju vodovodnog tranzitnog cjevovoda od mjesta priključenja – „Obala Đuraševića“ do rezervoara „Radovići“.

- Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže za priključenje naselja Krašići na postojeći kanalizacioni sistem.

Ugovor sa Jedinstvom iznosi 1.912.970,00 eura, a isti će se finansirati iz kredita KfW-a u cjelosti. Konsultant za implementaciju ovog ugovora je konsultantska kuća Fichtner iz Njemačke. Ugovori će se implementirati po procedurama FIDIC-a i KfW banke, čiju će realizaciju koordinisati Vodacom, kao agencija za implementaciju projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju”.

Radovi po osnovu ugovora za opštinu Kotor obuhvataju:

- Vodosnabdijevanje, izgradnja sekundarne i tercijarne mreže sa ponovnim priključenjem domaćinstava u naseljima Sveti Stasije, Roda – Psihijatrija, Daošine i industrijska zona Kotor.

- Poboljšanje kontrole i održavanja vodovodnog sistema u Kotoru.

Ugovor sa Jedinstvom iznosi 734.704,00 eura, a isti će se finansirati iz kredita KfW-a, odnosno donacje Vlade Crne Gore u iznosu od 602.000,00 eura i sopstvenog učešća Opštine Kotor u iznosu od 132.704,00 eura.

Konsultant za implementaciju ovog ugovora je konsultantska kuća Fichtner iz Njemačke.

Ugovori će se implementirati po procedurama FIDIC-a i KfW banke, čiju će realizaciju koordinisati Vodacom, kao agencija za implementaciju projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju”.