vodacom1.jpg

U nastavku prenosimo prilog portal Barinfo:

Bar je 16. juna 2017. bio domaćin sastanka NVO “Udruženja za unapređenje vodosnabdijevanja, tretmana otpadnih voda i odvođenje otpadnih voda Crne Gore”. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih crnogorskih vodovodnih preduzeća, kao i predstavnica Vodacoma.

Predsjednik izvršnog odbora Udruženja, direktor cetinjskog vodovoda, Miloš Ražnatović kazao je da je zadovoljan što je barski Vodovod ponovo u ovom Udruženju “jer neke nedoumice koje su bile u prošlosti su potpuno uklonjene i sad mi želimo da sva pozitivna iskustva barskog Vodovoda, kao jednog od najuređenijih sistema u Crnoj Gori, prenesemo na naše članice iz Udruženja. U tom smjeru imamo punu podršku i od izvršnog direktora Pajovića, i od bivšeg, Zdravka Gvozdenovića, koji je sa mnom, kad sam došao na čelo Udruženja ušao u rješavanje problema. Danas sa zadovoljstvom možemo reći da je Bar opet punopravna članica našeg Udruženja“, istakao je Ražnatović. Direktor barskog vodovoda, Zoran Pajović osvrnuo se na tok današnjeg sastanka, ali i na aktuelnosti koje se tiču potrošača u Baru. “Bila mi je čast što sam imao priliku da budem domaćin skupa Udruženja vodovoda , na kome su bili prisutni predstavnici vodovodnih preduzeća iz svih crnogorskih opština. Razgovarali smo o zajedničkim problemima, kao i predstojećim postupcima u svijetlu novog Zakona o komunalnim djelatnostima. Mi smo zajedno konstatovali loše strane tog zakona, kao i potrebu da iniciramo njegove izmjene i dopune, posebno smo apostrofirali da utvrđeni način i uslovi povjeravanja obavljanja komunalnih djelatnosti na osnovu javnog oglasa neprimjereni sadašnjoj situaciji. Pored mnogo drugih tačaka, prisustvovali smo prezentaciji firme ‘Majkić’ iz Inđije, koja nam je predstavila mehaničku zaštitu poklopaca, šahti, slivnika i hidranata“, kazao je Pajović.

Finansijski analitičar Vodacoma Sanja Bujiša istakla je da je njeno preduzeće i konsultant u izradi petogodišnjeg plana Udruženja. Pohvalila je povratak Barskog Vodovoda u Udruženje. “Na ovaj način možemo zajedno doprinijeti razvoju Udruženja, s obzirom na veliki broj projekata koje je Vodacom implementirao sa Vodovodom Bar. Ovaj vodovod je jedan od aktera u sektoru vodosnabdijevanja koji može da dosta iskustva podijeli sa vodovodima, ne samo na primorju, nego na teritoriji cijele Crne Gore i na taj način unaprijedimo sektor za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda“, smatra ona.

Link: http://barinfo.me/text.php?kategorija=1&id=10531